søndag 7. november 2010

Det ferdige produktet

Jeg har jobbet med å lage en kjole i det yrket jeg har valgt. Yrket jeg valgte var da Design og tekstil. Hva som kjennetegner dette yrket er jo å sy og designe, eller redesginer kjoler, klær og mye mer. 


Teknikkene jeg har brukt er symaskin. Først lagte jeg et mønster til kjolen. Og til hjelp med det lånte jeg kjolemønsteret til Rebekka. Men det var for lite for meg, ehehe. Så jeg måtte utvide den litt. 
Jeg syntes at mitt produkt i forhold til ideutviklingen ble ikke så dårlig. Men jeg kunne gjort det bedre. Jeg kom ikke så godt i gang heller med det første, fordi jeg ikke skjønte oppgaven helt, men etterhvert forstod jeg, og da kom jeg bedre i gang, den siste dagen.


Planleggingen gikk jo egentlig ikke så bra for å være ærlig. Jeg hadde med meg to gardinstoff til skolen. Men det var egentlig ikke det stoffet jeg skulle bruke til den kjolen jeg skulle ha. Men sånn ble det. Den ble nesten lik jeg hadde tenkt meg. Uten sløyfen og det rosa stoffet da.

Det jeg kunne gjort annerledes ville vært at jeg kom litt fortere i gang med oppgaven slik at jeg fikk mer tid. Også ville jeg ikke brukt gardinen som selve stoffet på kjolen. 


Her er et bilde av da jeg skulle tegne rundt det gamle mønsteret, for å lage selve kjolen. Men jeg vet ikke hvordan man roterer bilder.


Her er selve mønsteret som var for lite i bredden nede ved hoftene. Kjolen min skal jo ikke se sånn ut. Jeg klippet den opp nede ved beina, også tok jeg vekk stroppene.Her er toppdelen til det mønseret jeg lånte av Rebekka, som var for lite.

Men det jeg er mest fornøyd med er vel at jeg i det hele tatt fikk den ferdig. Jeg satt en time igjen etter skolen var slutt på fredagen for å få den ferdig. Også er jeg jo litt fornøyd me selve prduktet mitt også.


Her er det ferdige prduktet mitt (JEG VET IKKE HVORDAN JEG ROTERER :(!!!!!!)Jeg syntes produktet mitt ble ganske bra til slutt. Men jeg mangler en glidelås bakpå. Også syns jeg material valget mitt ikke er særlig bra. Fordi gardinen er ikke stretch, og den er ikke så lett å få på seg, fordi den er så stram. Også syntes jeg kontrastene ble veldig fine med det markete svarte båndet som er akkurat under brystet. 

Men jeg ville ikke solgt mitt produkt, fordi det er ikke særlig bra sydd, og ikke særlig bra material valg heller. Men hadde det vært det, ville jeg syntes at det var salgbart.
Hva har jeg lært?


Det jeg har lært gjennom denne oppgaver er forskjellige syteknikker, og litt mer og fagspråket til selve yrket. Også det jeg lærte gjennom å skrive en ideutvikling var at jeg fikk et bedre syn på hvordan jeg ville at mitt prdukt skulle bli, og det samme med planleggingen før jeg begynte på selve kjolen.
Også har jeg lært om redesign også. Om hvordan jeg kan få noe gammelt til å bli noe nytt. Som for eksempel kjolen min. Den var egentlig en gardin, men jeg lagte den om til noe nytt.

Jeg har ikke lært så mye om det yrket jeg har valgt egetnlig. Jeg har lært hvordan å lage en kjole, og litt fagspråk innen det yrket, men ikke særlig mye.

Også har jeg lært å bruke bloggen til å dokumentere det jeg har lagt, og vise frem mitt produkt. Men er enda ikke helt inne i dette blogggreiene, men får det til.

Denne oppgaven for meg har vært ganske spennendes. Det har vært spennendes å prøve ut noen nye yrker. Men jeg tror ikke jeg ville valgt Design og Tekstil som et yrke jeg kunne ha arbeidet med fordi jeg liker egentlig ikke å sy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar